Skål i Frosé og nyd sommeren

Læs mere om Frosé

Er du med på det hippe, har du sikkert hørt om det sidste nye inden for drinks: Det er Frosé. Hvis ikke, eller hvis du bare gerne vil vide lidt mere, så læs med nedenfor. Som meget andet nyt og hipt, så kommer Frosé fra New York, hvor det nydes i store mængder. Det lyder meget fancy, men det er nu blot frossen rosévin (og lidt andet), og det er yderst velsmagende.

Det er ikke nogen hemmelighed, at danskerne elsker rosévin, og vi er godt nok på visse områder meget traditionsbundne. Mange vil endda mene, at man ikke bør forsøge at forandre en god og velsmagende klassiker. Men når de først har smagt Frosé, er det ret sandsynligt, at de vil overgive sig og skifte mening.

Frosé er en sommerdrink skabt til sommervarme dage

Denne skønne kølige drink er som skabt til at nyde på dejlige sommervarme dage. Den har den fantastiske fordel, at man med god samvittighed kan nyde den både til frokost, hen på eftermiddagen og før, under og efter aftensmaden. Det er jo bare rosé. Det bedste ved det hele er, at selvom den ikke kan bestilles på den lokale bar eller restaurant, så er den ganske nem at lave derhjemme. Alt, hvad du behøver, er en blender og følgende opskrift, så er dine varme sommerdage reddet.

Reklame:

Frosé – den simple opskrift

Du skal bruge én flaske kraftig rosévin, fx på merlot eller pinot noir druen, 225 gram jordbær, én skefuld sukker og ½ – 1 dl rød vermouth.

Du skal starte med at hælde rosevinen i en flad bakke og stille den i fryseren i cirka 6 timer. Du kan også hælde vinen i et par isterningbakker, hvis du foretrækker det. Derefter skylles jordbærerne grundigt og skæres i både, hvorefter de blendes med sukkeren til det bliver en mos. Dernæst tilsættes vermouthen til jordbærmosen.

Tag den frosne rosémasse ud af fryseren og skrab den ned i blenderen, og blend videre, indtil hele massen er jævn. Til sidst hældes drinken i en kande eller anden fortrukken beholder og sættes i fryseren i en halv times tid, så den bliver solid. Skulle den blive for fast, kan du altid blende den lidt ekstra og tilsætte lidt mere rosévin eller blot en anelse vand. Næste step er blot at hælde den på glas og nyde den kolde og læskende drink.

Så det er vel egentlig bare med at komme i gang. Måske lader sommervarmen vente på sig i år – måske slår den aldrig for alvor igennem i 2017, men børn drikker jo alligevel kold mælk og vi smører kold smør på vores morgenbrød, så der er stadig alt mulig grund til at drikke dejlig kold Frosé.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *