Offside: Find ud af hvad Premier League spillerne spiser til daglig

Premier League har altid været kendt for at være en af de mest fysisk hårde fodboldligaer i Europa. Det kræver meget af en fodboldspiller for at kunne holde til en hel Premier League sæson, og en solid og sund diæt er uden tvivl en nødvendighed for at man kan bevare en god og stærk kondi.

I denne artikel kan du læse mere om hvilke typer diæter Premier League spillere som Alexis Sanchez følger, og hvis du vil have tips til de kommende fodboldkampe kan du læse mere om spil på sport.

Quinoa er en populær del af fodboldspillernes diæt..jpg
Quinoa er en populær del af fodboldspillernes diæt..jpg

Mere end pasta og kylling

Det er en myte at fodboldspillere udelukkende lever af kylling, pasta og ris. Det er rigtigt at proteiner og kulhydrater er de to vigtigste ernæringsgrupper for PL spillere, men det er vigtigt at variere forskellige typer af proteiner og kulhydrater.

Inden for proteingruppen er især kalkun, rødt kød,  laks og makrel populære, mens kulhydrater kommer både i form af quinoa og amaranth, som er populær blandt sydamerikanske spillere, samt pasta og farro, der er favoritter især hos franske og italienske spillere.

Morgenmad skal være kreativ

Lige som for de fleste andre mennesker, er morgenmad det vigtigste måltid på dagen for en fodboldspiller, da det er det som skal hjælpe én med at komme ordentligt i gang inden en træningssession eller kamp.

Mange Premier League spillere får serveret granola, müsli og grød af forskellige typer korn til morgenmad (fx quinoa grød). Æg er også en velkendt morgenmadsgænger for mange fodboldspillere, da de er fyldt med gode proteiner.

Hjemmelavede snacks er populære

Om eftermiddagen er det nemt for en fodboldspiller at køre træt enten under eller efter træning, og derfor er det vigtigt at få et energi boost, dog uden for meget sukker og fedt.

Snacks med et højt proteinindhold er især et vigtigt element, da protein hjælper med at genopbygge muskler som har arbejdet hårdt. Mange hold giver for eksempel hjemmelavede snacks som protein flapjacks (engelsk kage) eller protein mousse til deres spillere.

Vigtigt med forskellige typer drikkelse

I løbet af en træningssession eller kamp kommer en fodboldspiller til at svede utrolig meget, og det er derfor vigtigt at få rigeligt med væske til at kunne erstatte den mængde sved som tabes.

Udover almindelig vand drikker spillere også væsker med et særligt kulhydratindhold, som booster musklerne og hjælper kroppen med at absorbere og vedligeholde væske i kroppen.

Efter kampen benytter de fleste spillere sig desuden af såkaldte ”genopbygnings-væsker” som smoothies og juice, der har et godt indhold af både kulhydrater, proteiner og antidoxianter.

Sushi er populær genopbygningsmad 

Oven på en hård Premier League kamp har alle spillere brug for genopbyggende mad, som gør dem hurtigt klar til de kommende træningssessioner og kampe. Mange klubber benytter sig af at servere buffetmad for spillerne, så man frit kan vælge det, man foretrækker mest. Især sushi er blevet en fast del af buffeten, da den er effektiv for genopbygning af muskler.

Det er dog vigtigt at variere og eksperimentere for at opfinde nye, solide retter som virker effektivt og innoverende for PL spillerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *