Kvædekage

Opskrift på kvædekage

 Opskrift til 8-10 personer
     
Ingredienser til chokoladebunden
150 g sukker
50 g honning
200 g smør
5 æg
150 g smeltet flødechokolade
180 g mandelmel (fra blendede mandler)
20 g kakao
30 g bagepulver
20 g finthakket, gerne bitter chokolade
Fremgangsmåde
Pisk først sukker, honning, og smør til en hvid og luftig masse og tilsæt herefter et æg ad gangen og så den smeltede chokolade. Vend nu mel, kakao og bagepulver i massen og afslut med den finthakkede bittre chokolade.
Bag chokoladebunden i en smurt rugbrødsform ved 180 grader ca 25 til 30 minutter.
Lad kagen køle ned og skær 8-10 skiver á 1 cm tykkelse, og stik dem ud med et glas eller lign.
Ingredienser til den syltede kvæde 
2 kvæder
250 g sukker
300 g vand
50 g flydende glukose
Kornene fra 1/2 vanillestang
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser pånær kvæderne sammen og bring blandingen i kog. Skræl nu kvæderne og skær dem i fine tern. Kom nu de skårende kvæder i den varme sirup med alle ingredienserne fra før og skru ned for varmen.
Lad kvæderne simre i den varme lage til de er møre. Vær opmærksom på at lagen ikke må koge, kun småsimre. Når kvæderne er møre slukkes der for varmen, og gryden dækkes over og kvæderne kæles ned ved stuetemperatur i et par timer i gryden.
Anretning
Anret kvæderne forsigtigt på de runde chokoladekagebunde. Reducer ca. 200 g af lagen til en tyk sirup og hæld den over kagen lige inden servering. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *