Chokoladebudding med æblecider

Opskrift på chokoladebudding med æblecider

Opskrift til 10 personer

Ingredienser til chokoladebuddingen 
300 g sødmælk
350 g sukker
50 g hakket god, mørk chokolade
50 g kakao
3 store æg
30 g kartoffelmel
12 blade gelatine
400 g piskefløde

Fremgangsmåde
Bring i en tykbundet gryde mælk, sukker, chokolade og kakao op og koge, og pisk æg og kartoffelmel godt sammen.
Hæld nu den varme mælk over æggemassen og pisk det godt sammen. Kom herefter massen tilbage i gryden og varm til massen bliver helt tyk som budding i konsistensen. Udblød gelatinen i koldt vand og pisk derefter fløden let. Vend gelatinen i den varme budding og køl den ned til den ikke længere føles varm (ca. 34 grader). Vend tilsidst fløden i massen og smør buddingen ud i 1 cm tykkelse på en plade, der kan komme i fryseren.
Frys derefter buddingen et par timer.

Ingredienser til cidergelé
8 blade gelatine
500 g god, sød æblecider
Saft fra 1 citron

Fremgangsmåde
Udblød gelatinen i koldt vand og lun cider og citronsaft. Smelt nu gelatinen i den lune cider. Beklæd tilsidst en bradepande med husholdningsfilm og støb heri den lune cider så det er i 1 cm tykkelse.
Kom bradepanden i køleskabet i mindst 2 timer.

Ingredienser til knipling 
50 g smør
50 g mel
50 g sukker
50 g æggehvider

Smelt smørret i en tykbundet gryde og bland mel og sukker sammen og rør i det smeltede smør. Vend forsigtigt æggehviderne i blandingen og kom massen i køleskabet i ca. 2 timer.

Smør efter de 2 timer massen ud på en silikonemåtte og bag den i ca. 6 minutter ved 160 grader, eller indtil det har en jævn gylden farve.
Læg nu den frosne budding og kolde gelé lag på lag, og mens lagene endnu er frosne, skæres de i den ønskede størrelse.

Chokoladebuddingen serveres ved stuetemperatur og pyntes med stave af æbler og et stykke knipling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *