Bondepige med slør

Opskrift på bondepige med slør

Lækker dessert, som ser imponerende ud, smager himmelsk, og er nem at lave.
Opskrift til 4 personer

Ingredienser til ristet rugbrød
4 skiver rugbrød

50 g smør
100 g sukker
Fremgangsmåde
Hak først de 4 skriver rugbrød helt fint. Smelt på en stor pande smørret og rist rugbrødet til det bliver gyldent. Tilsæt nu sukkeret og lad brødet karamelliseres af sukkeret. Kom det ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt ned. Når rugbrødet er kølet helt ned smuldres det mellem hænderne, så det er helt fint og ikke ligger i for store stykker.
Ingredienser til kvædepuréen 
160 g vand
100 g sukker
Saft fra 1 citron
250 g skrællede kvæder (Med fordel kan der købes kvædepærer da de er nemmere at skrælle)

Fremgangsmåde

Kog først vand, sukker og saft op. Skræl så kvæderne, og del dem i kvarte og skrab alle kernerne ud. Pocher kvæderne i en lage af sukker, vand og citron i ca. 45 minutter (eller til de er møre). Gem lagen. Sigt kvæderne fra lagen og blend dem til en fin puré, kom lidt af lagen ved, hvis det er nødvendigt.

Anretning 

Kom i 4 glas en spsk hindbærmarmelade efterfulgt af en spsk kvædepuré. Derefter kommes et lag flødeskum og rugbrød. Processen gentages til glasset er fyldt. Serveres med det samme efter anretning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *