Æbleskiver med ganache og sabayonne

Opskrift på æbleskiver med ganache og sabayonne

Opskrift til 8-10 personer

Ingredienser til æbleskiver
125 g smør
250 g hvedemel
10 æggeblommer
1/4 l fløde
Skal af 1 citron
1/2 tsk stødt kardemomme
10 æggehvider

Fremgangsmåde
Smelt i en tykbundet gryde smørret, og rør mel, æggeblommer, fløde, citronskal og kardemomme røres sammen. Rør forsigtigt smørret i. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Lad dejen stå et par timer inden brug.

Ingredienser til æbleganache 
50 g æbleeddike
50 g æblecider
50 g æblejuice
250 g fløde
50 g flydende glukose
300 g mørk chokolade
20 g smør
100 g tern af æbler

Fremgangsmåde
Reducer først eddike, cider og juice næsten helt væk, pisk fløden og kom det i den lune blanding. Varm siruppen op med glukosen, og hæld det herefter over den finthakkede chokolade. Hak æbletern og vend dem og smørret i ganachen. Køl det ned til det har en fast konsistens.
Ingredienser til æblesabyonne 
100 g æblecider
50 g æblebrændevin
75 g sukker
150 g pasteuriserede æggeblommer
Fremgangsmåde
Reducer først cideren til en tyk sirup, tilsæt brændevin og sukker og kog det op. Hæld nu den varme sirup over æggeblommerne og pisk det godt sammen. Kom blandingen tilbage i gryden og varm indtil man opnår en tyk og cremet konsistens. Kom cremen i en skål og med en elpisker piskes cremen til den er helt kold (man kan med fordel komme skålen i en skål isvand for at køle den hurtigere).

Servering 
Steg æbleskiverne og kom en skefuld ganache i inden de skal vendes.

Serveres lune med 1 spsk sabayonne til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *