Æblesalat

Opskrift på æblesalat

Lækker sommer salat, perfekt som en del af et lækkert måltid med dem du holder af.
Opskrift til 4 personer
Ingredienser til æblesalaten
Ca. 500 g hvid chokolade
1 knoldselleri
5 små faste æbler
Skal og saft fra 1 citron
Lidt sukker
150 g æble-balsamicoeddike
12 ristede mandler
100 g brunet smør
16 små mynte blade
Lidt bitter chokolade
Lidt salt
200 g hvid chokolade til ringene
Fremgangsmåde
Temperer først chokoladen og smør den herefter tyndt ud på et plastikchartek og lad den lige sætte sig lidt. Stik så chokoladen ud i den ønskede størrelse med 2 forskellige størrelser udstikkere (hvis man ikke har et udstikkersæt, kan man med et fint resultat bruge bunden af et rødvinsglas eller et vandglas).
Kom derefter chokoladestykkerne i køleskabet til chokoladen har sat sig helt.

Skyl og skræl nu sellerien, skær halvdelen i stykker på ca 1 x 1 cm og kom den anden halvdel gennem en juicepresser sammen med et æble og smag til med lidt citronsaft og lidt sukker (efter smag).

Skræl nu de 2 æbler, og skær skrællen i små stykker og bag den i ovnen ved 100 grader natten over. Skær resten af æblet i små fine tern. Tag de 2 sidste æbler og skær i stave og vend dem i lidt citronsaft.

Reducer æbleeddiken til en tyk sirup og hak de ristede mandler groft. Brun nu lidt smør på en pande og steg sellerien gylden på alle sider. Tilsæt de fine æbletern og afslut med et par dråber eddike og lidt salt.

Servering 
Server i 4 eller 6 dybe tallerkner, og kom de stegte selleri og æbler i. Drys med lidt af den reducerede eddike, de ristede mandler og et par fine blade mynte. Tag chokoladepladerne og drys med de tørrede æbler, mynteblade, hakkede mandler og lidt bitter chokolade.
Kom denne plade forsigtigt oven på den dybe tallerken.

Afslut med æblestængerne og hæld så lidt af æble-sellerisuppen over lige inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *